Sådan går du i dvale ved pelargonier

Comments Off on Sådan går du i dvale ved pelargonier

Overvintrende pelargonier – Der er meget visdom omkring overvintring af pelargonier. Nogle gange sandt, nogle gange ikke sandt. GroenVandaag konsulterede Arjan de Graaf, ejer af planteskolen Alderhandt og specialiseret i at dyrke en bred vifte af mere end 500 typer pelargonier.

Lys er vigtigt
Det er bedst for Pelargonier at gå i dvale på et så lyst sted som muligt, for eksempel en vindueskarm, drivhus og udestue. Temperaturen er af mindre betydning, så længe den som minimum er frostfri og kun kommer op over 4 grader i løbet af dagen. Vigtigere er faktisk et sted med den lavest mulige luftfugtighed. Dette er for at forebygge svampe. De klarer sig også godt ved stuetemperatur!

Tør er vigtig
Hvad der er vigtigere er forberedelsen til overvintring. Planterne vil gerne være så tørre som muligt i koldere vejr, og det er bedst at stille dem udenfor et sted, hvor de kan tørre godt under forberedelsen.

Beskæringsperioden er vigtig
Mange planter er vokset pænt om sommeren og er måske blevet lidt for store. Du kan godt beskære noget, og du er velkommen til at fjerne de store udragende grene, men prøv at holde plantens bund intakt så meget som muligt.

Den store beskæring kan bedst først finde sted i marts. Hvis beskæringen påbegyndes nu, vokser planterne igen, mens vi ønsker at få dem ind i en hvileperiode.